Levertijd & verzendkosten & retourneren & herroepingsrecht

Levertijd & verzendkosten

Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij jou af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 15.00 uur worden gedaan, proberen wij dezelfde dag nog te verzenden. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms zijn producten niet voorradig en dan kan de levering van jouw bestelling iets langer duren. Indien het boek opnieuw gedrukt moet worden, bedraagt de levertijd 2 weken extra. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij je hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:

€2,95 voor bestellingen die door de brievenbus passen.
€ 6,00 voor 3 boeken of meer en minder dan 20 boeken.

Voor 20 boeken en meer treden we graag vooraf in overleg. We bespreken dan een passende oplossing. Neem in zo’n situatie contact met ons op via secretariaat@www.hiwg.nl of 06-18561957.

Levering verloopt via de postbode (Post.nl). Over het algemeen zal de aflevering na afgifte bij Post.nl de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen.

Retourneren bestelling

Reorgaco voert voor haar label   Help! Ik word gereorganiseerd. / HIWG    de acties van de retouren en het herroepingsrecht uit.

Je hebt 2 mogelijkheden om jouw bestelling te retourneren:

1) Retourneren of ruilen op onze vestiging (gratis)

Je brengt jouw bestelling binnen 14 dagen GRATIS terug op onze vestiging Stationsplein 26, 6512 AB in Nijmegen. Maak hiervoor vooraf een afspraak via secretariaat@www.hiwg.nl . Neem als je langs komt de relevante factuur mee.

Je krijgt jouw geld contant terug exclusief eventuele betaal- of verzendkosten

 

2) Retourneren klantenservice (retourkosten voor klant)

Je kunt de overeenkomst op twee verschillende manieren ontbinden. Dat kan op de volgende wijzen:

  • 2.a) zend het onbeschadigde artikel en het ingevulde retourformulier binnen 14 dagen na ontvangst in de, indien redelijkerwijs mogelijk, originele verpakking, naar het retouradres: Reorgaco, t.a.v. klantenservice, Stationsplein 26, 6512 AB  Nijmegen.
    Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op jouw rekening inclusief (eventuele) verzend- en betaalkosten van de zending.
    Retourkosten zijn voor eigen rekening.Het retourformulier is hier te downloaden.
  • 2.b) door gebruik te maken van het herroepingsformulier of het retourformulier en dit naar ons te mailen of te sturen. Wij geven je een bedenktijd van 14 dagen.
    Wij storten het volledige aankoopbedrag terug op jouw rekening.
    Retourkosten zijn voor eigen rekening. Meer informatie over herroepingsrecht vind je hieronder.

Bewaar jouw bewijs van retourverzending goed, mocht het pakketje kwijt zijn dan kunnen wij naar deze Track & Trace-code vragen. Reorgaco is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte pakketjes.

Het retourformulier is hier te downloaden. Het herroepingsformulier is hier te downloaden.

Herroepingsrecht

Herroepingsrecht is uitgesloten voor de volgende artikelen

– ebooks: een download van een ebook is niet meer te herroepen op het moment dat de download is gestart. Door op “afrekenen” te klikken stem je namelijk in met directe levering en zie je af van het herroepingsrecht. Je wordt in het bestelproces hier ook op gewezen.

– Gepersonifieerde artikelen: een artikel dat op aangeven van de klant is samengesteld (bijvoorbeeld een “Help! Ik word gereorganiseerd”-boek waarin een bedrijfsnaam is opgenomen of aanpassingen in de tekst/illustraties zijn opgenomen op verzoek van de klant of een artikel waarop o.a. een naam is geplaatst op verzoek van de klant).

Wat is herroepingsrecht?

Reorgaco hanteert een zichttermijn van veertien dagen (voor thuisbezorgbestellingen), ingaande de dag na ontvangst door of namens de koper. Tijdens de zichttermijn heeft de koper een herroepingsrecht, waarbij deze de mogelijkheid heeft om zonder enige verplichting, de ontvangen goederen te retourneren. Je kunt het artikel o.v.v. van jouw naam, telefoonnummer en ordernummer naar ons adres retourneren.

Je kunt het artikel retourneren/verzenden naar:

Reorgaco
t.a.v. Klantenservice

Stationsplein 26

6512 AB  Nijmegen

 

Na ontbinding van de overeenkomst (moment van annuleren, terugzenden bestelling) wordt het aankoopbedrag inclusief eventuele betaal- of verzendkosten door Reorgaco terugbetaald aan de koper binnen 14 dagen. De verzendkosten voor de retourzending zijn voor rekening van de koper. Een terugboeking verzorgen wij normaliter binnen 2 tot 7 werkdagen. Uitgezonderd machtigingsbetalingen i.v.m. storneringstermijn 8-14 werkdagen. Het aankoopbedrag zal Reorgaco binnen 14 dagen na ontbinding aan de koper terugbetalen.

Tijdens deze termijn zal de klant zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Deze zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of deze het product wenst te behouden. Indien de klant van het herroepingsrecht gebruik maakt, zal deze het product met alle geleverde toebehoren – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele verpakking aan Reorgaco retourneren, conform de door Reorgaco verstrekte instructies.

Instructies voor herroeping

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag voor verkoopovereenkomsten: „waarop je of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.”;

of
voor overeenkomsten waarbij de klant in dezelfde bestelling meerdere goederen heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd: „waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt.”;


Om het herroepingsrecht te gebruiken, dien je ons Reorgaco, Stationsplein 26, 6512 AB, secretariaat@www.hiwg.nl via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen.

Je kunt hiervoor gebruikmaken van het formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

Je kunt het modelformulier voor herroeping of een andere duidelijk geformuleerde verklaring ook elektronisch invullen en mailen naar secretariaat@www.hiwg.nl

Als je van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij jou hiervan een bevestiging sturen.

Om de herroepingstermijn na te leven is het voldoende als het om jouw mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen jou terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.”.NL L 304/84 Publicatieblad van de Europese Unie 22.11.2011

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.”;

De kosten van het terugzenden komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.”

Met klachten en vragen over artikelen die je hebt besteld kun je contact opnemen met Reorgaco via het mailadres secretariaat@www.hiwg.nl 

Service en retournering beschadigde / onjuiste artikelen

Klachten over de uitvoering van diensten van de overeenkomst door ondernemer of producten geleverd door ondernemer moeten tijdig, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij ondernemer uiterlijk binnen twee maanden nadat de levering heeft plaatsgevonden en klant de gebreken heeft geconstateerd of heeft kunnen constateren. Niet tijdig indienen van de klacht kan tot gevolg hebben dat de klant zijn/haar rechten ter zake verliest. De klacht moet schriftelijk worden ingediend bij: Reorgaco, Stationsplein 26, 6512 AB Nijmegen of per mailbericht aan secretariaat@www.hiwg.nl . Wij nemen dan uiterlijk binnen 5 werkdagen contact met je op.

 

Reorgaco raadt aan de bestelling via thuisbezorgen onmiddellijk na ontvangst te inspecteren. Is een artikel beschadigd bij ontvangst? Meld dit dan zo snel mogelijk. 

Vanwege welke vraag, klacht of wat dan ook kun je contact opnemen met Reorgaco via secretariaat@www.hiwg.nl of schriftelijk via het postadres Stationsplein 26, 6512 AB Nijmegen.