Actie

Wat kan nu jouw volgende stap zijn?

Lees verder

Je wil in actie komen

Je bent klaar voor actie. Heb je al wat moed verzameld om weer in beweging te komen? Want door in actie te komen kun je een goed vervolg geven aan de situatie waarin jij je bevindt.

Dit zou je kunnen doen

  • Je kunt een andere functie aanvaarden die jouw huidige werkgever biedt;
  • Je kunt, eventueel met hulp, een nieuwe baan vinden;
  • Je kunt vervroegd stoppen met werken;
  • Je kunt een bedrijf oprichten;
  • Je kunt een sabbatical nemen en gaan studeren of op reis (of gewoon even helemaal niets doen);
  • Je kunt voor een geheel nieuw beroep gaan.

Ben je zo ver? Kom dan in actie!!!

Ben je er klaar voor om je toekomst verder in te vullen? Dan is het belangrijk dat je kansen gaat zien of zelf creëren. Hoe doe je dat? Dat lees je hier. 

Maak een nieuwe keuze

Misschien is dit wel het perfecte moment om naar jezelf te kijken en een totaal andere keuze te maken. Overweeg je dat al een tijdje, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat je dan helpen! lifelab is een organisatie die jou vanuit een brede benaderingswijze (veel breder dan alleen werk) helpt je eigen talenten te ontdekken en in te zetten. Lijkt je dat wat? Lees hier meer!

Lifelab informatie

Maar eerst even dit

De meeste mensen gaan na een reorganisatie op zoek naar een nieuwe baan in dienstverband of starten een eigen bedrijf. Maar wat je ook gaat doen, vergeet niet om jouw situatie eerst goed af te ronden voordat je een volgende stap zet en in actie komt.

Zo rond je af

Vooropgesteld; wat goed dat je weer werk gaat zoeken of in actie komt! Maar zorg dat je eerst jouw boosheid zoveel mogelijk achter je laat. Dat is slim. Het klinkt hard, maar anderen zitten vaak niet op jouw boosheid te wachten. Organisaties zoeken juist iemand die een positieve bijdrage kan leveren en werken, als ze het toch voor het kiezen hebben, liever niet samen met iemand die een probleem meeneemt. Maar dat vertellen ze natuurlijk niet als ze je afwijzen na een sollicitatiegesprek. Zo ga jij maar door met solliciteren, terwijl je weinig kans maakt. Een zinloze actie eigenlijk.

Blijven zitten met verbittering is niet fijn voor jezelf en is niet leuk voor je directe omgeving. Vandaar dat het zaak is dat je echt werkt aan de verwerking van je begrijpelijke boosheid.

Kies een ritueel

Hoe mooi zou het zijn als je opgeruimd of zonder al te grote last een nieuwe fase instapt na een periode vol onzekerheid, stress en onduidelijkheid! En misschien wel méér dan dat. Hoe mooi zou het zijn als jij deze periode van onrust naar uiteindelijk duidelijkheid en misschien wel persoonlijke groei kunt afronden met een levenslustig ritueel.

Dat gaat je helpen om zo goed mogelijk aan je nieuwe fase te beginnen, wat die fase ook inhoudt. Rituelen bieden op een bijzondere wijze heel veel steun. Als je niet goed afrondt dan kan dat nog jaren doorwerken. We weten dit uit eigen ervaring. Vandaar het advies van enkele “met beide benen op de grond”-mensen om hier te klikken en kennis te maken met rituelen.

Wat dacht je van mediteren? 

Heb je er wel eens aan gedacht om te starten met mediteren? Ook dat kan je helpen. Het is echt eenvoudig, als je het zelf maar simpel houdt. Er zijn verschillende boeken en YouTube-video’s te vinden met allerlei tips. Ons belangrijkste advies: niet te veel in verdiepen, maar gewoon beginnen. 

Dit levert mediteren je op

Door meditatie kun je beter ontspannen en beter concentreren. Met andere woorden: je kunt jouw situatie beter aan. Je hebt meer heldere ideeën. En het is wetenschappelijk bewezen dat mediteren goed is voor je lichaam én je geest. 

Een ding is in ieder geval zeker: het kalmeert je. En dat is best handig in deze roerige periode.

Maar focus je niet te veel op de resultaten van mediteren, want het kan even duren voordat je dat gaat merken.

Mediteren: hoe doe je dat eigenlijk? 

Leg de lat niet te hoog en begin met enkele minuten mediteren. Twee, drie, vier minuten. Mediteer elke dag even. Je kunt de meditatietijd telkens uitbreiden. Doe wat daarin goed voelt.

  1. Ga ergens rustig zitten.
  2. Zet een wekker.
  3. Sluit je ogen.
  4. Observeer jouw ademhaling, maar beïnvloed die niet. Laat gewoon gaan.
  5. Observeer jouw gedachten. Er komen gedachten, gedachten, gedachten en gedachten…. en gedachten.
  6. Helemaal niet erg. Observeer die gedachten maar. Ze komen en gaan als wolken. Laat ze langskomen. Geef er geen oordeel over, bedenk niet of ze goed of slecht zijn.
  7. Raak je helemaal in een gedachte verwikkeld, stop die gedachte dan en ga terug naar het observeren van je ademhaling en observeer je eventuele nieuwe gedachten. Helemaal prima als dit gebeurt. Elke keer opnieuw.
  8. Als de wekker gaat, stop je het mediteren.
  9. De mooie resultaten van het mediteren komen vanzelf in jouw dagelijkse leven. Laat het verder gewoon gebeuren.

Blijf mediteren

Ook als jij je weer sterker voelt, is het goed om te blijven mediteren. Zo ben je voortaan beter mentaal voorbereid op wat er ook op je pad komt. Zo heeft een andere reorganisatie of vervelende situatie een volgende keer misschien minder negatieve gevolgen voor je. Je bouwt namelijk een behoorlijke reserve op, waardoor je de volgende pittige periode goed aan kan! 

Boek

Wil je meer weten over reorganisaties en hoe je daarmee om kan gaan? Bestel ons boek dan!

Bestel boek

Forum

Op ons forum kun je jouw gevoelens én informatie delen.

Bezoek forum